March 26, 2013

balik kampung part...serius ini yang last :P

lepas da selesai kenduri kawen. kanak kanak semua semangat nak mandi sungai. sungai tak jauh sangat dari rumah wan. tapi kene redah semak2 jugaklah. sungai die cetek je. sesuai untuk kanak2. so wa tak join. plus  malaaaaaaasss.air tak best! hahahah, here the pictures










the end
awesome day
with lovely family
<3 :)



March 25, 2013

balik kampung part IV

hahahaha banyak pulakpart nye. hehe. lepas da main ngn dak adam.. main dgn dak aiman pulakk.. huhu. aiman lagi someeeeeeellll! nyum2 pipi die! 25 March birthday aiman.. genap setahun umur aiman.hee

aiman ni susah sangat nak senyum die.. tapi bile da senyum.. u are sooooo adorable. heee. comel sangatsangat!!!


aiman and his sistahhh..awin demokkks!

bile aiman senyum. rare!  sukeeeee!!

macam nak nangis pulak aiman. kite tiom die kuat sgt. nmpk mcm nak nangis..hahaha


to make u smile. i have to grab ur candy!!!

then give back ur candy... then u smile!!!! yeahhhh!

tengok.. die mashaaaaaaammm je..maybe pipi die berat sgt kot. tu susah nak senyum.hee

<3

balik kampung part III

playing with baby baby comel time! haha


introducing... this is adam rizki.. die da  2 tahun.. die da reti jalan. tapi die mengade2 nak merangkak2. sudahla laju.. lalu tergolek. lawak gile

wwwoooopppps!!!


susah nak tangkap gamba dak adam ni.. so umpan die dgn gula2.. terus duduk, siap temenung lame lagi.





balik kampung part II

lepas da makan. lepak. panas gila cuaco eh. menu dio pon seleso. terbaikkkkk! tapi sey tak makan banyak lah. haha. sey pakai peplum. satgi makan banyak2. muncit dan2 tu jgk.. camno? haha
masing lepak2 dalam rumah. main2 dengan semua baby2 yang comel. sekarang ni da banyak sangat baby baru. so.. aku yg jarang balik ni. macam tekejut2 ala2 mak jemah..ahaks. here the pics. huhu


menggedik2 kejap. huhu

alamak tegedik lagi pulak. hahaha

 
 
pintu belakang rumah wan. awesome kan?




balik kampung

balik kampung hari ni sebab cousin. awis sukarni kawen. baru tau name penuh die camtu. nasib baik tak sukarno. ihiks. harini ade 3 wedding. cousin, member sekolah rendah and member sekolah teknik. kompem2 lah pilih family. family is first.

pagi2 lagi da gerak balik kampung. sampai je terus breakfast nasi lemak+teh o limau. anjang datang kemudian, then breakfst same. tibe2 wallet ayah ter gam dalam pocket. so anjang yang belanja. ayah power! hahaha. oh naik kereta kelisa. tetibe keta putih takleh stat. maka anep ngn ajam tak dapat ikot. tak muat.. here the pictures. malas uplod kt fb. takleh nak bebel panjang2.haha

sembang kuat kat warung tari
lame tak balik kampung.
ohh tepi2! makjemah nak laluuuuu! ahaks

ayam die awesome gilerr

rumah wan..
ye.. wa paling muda kat sini.


ni pun wa paling mude..ngeh2


org yg huhuk hebelah ayah ni. sedagho jaaauhhhhhhhh sangat.. die humbing. makanya ckp nye pun tak betul. aku pun cakap da tak betul. hahahaha. bila tah die masuk rumah ni xtaw. tau2 da ade sebelah ayah. dok borak2. die lawak gile. umur da 52. tapi tak kawen2 lagi. kaki die da takde. sebab die meghempit.. die cerita..

hulu aku meghempit (vroom2. buat willy siap)... pastu hahi aku hene hotong. pastu ahu dpt inhuhans. 60 hibuuuu.. aku beli keheta.. ahu bwk kheta.. hahi satu he. minyhak..! bhek..! minyhak..! bhek...! minyhak..! bhek..! 

wehh... sumpah lawak gila care die cerita.. kiteorang satu rumah gelak kan die..yang paling tak leh blah. die cerita die tak kawen lagi sampai sekarang, die cerita....

ahu darhi hulu. takhde org nak. hume hempuan tanak haku. tibe2 die pandang hani. ckp nak kawen.. ajak hani kawenn.. tnye duduk mane. pastu ayah terus ckp kat die.. kau nampak kaki ni??! hahahhaha. lawak wehhh.. terus die tak jadi ckp ngn hani da. hahahahahaa. ade tibe2 die datang terkam. wehh sumpah cuak weh.. die kuat begurau. gurau tade limit punye.. siap cium2 ayah lagikk..

comel kuasa dua!

love them so mucho

ayah kite yang somel sekaliiiiii! hahaha

ayah, kite and mak <3

March 23, 2013



video



"Being deeply loved by someone gives you strength; loving someone deeply gives you courage."
-Lao-Tzu

March 20, 2013

(^-^)


he bought me "ubat".. so i thought it was really ubat
dalam kepala ubat mendeeeeeeee die nak bg org nih
org bukan sakit pun... takkan ubat flat tummyieeehh kot???
rupenye.........


heh......!!!

"hati yang riang adalah ubat yang terbaik"
you don't have to buy for me punn.. org bole riang2 sendiri ;)

peace yawwww!!

macam mane nak flat tummyiehh. if u always feed me this much *depakan tangan. ahaks!


March 17, 2013

MY BRAIN



speechless


morhning everyhbodyh!

this is sooooooooo awesome

this is soooooooooooo beautiful

oh.... hmm. speechless

the beauty is indescribable

wish the person is me

target for next trip

merapi & rinjani 

im coming bebehhhh!




March 15, 2013

flat tummy

now i can't eat sesuka hati.. uhuk2! tape2, demi flat tummyiieehh! haha








March 14, 2013

LOVE



tertarik dekat tajuk die je.. "IBU ANDA SEORANG PEMBOHONG"
hehehe mak pun suke bohong jugak
pagi2 waktu kejut pagi untuk solat subuh
geram je rase. dengan suara die yang nyaring. heh
suruh bangun.. ckp da pkul 630. bebel2 lagi...padahal jam pukul 600

haniiiiii bangunnnnnuun subuh!!!
(i tgk jam. terus bangun. malas nk dga mak bebel lagi)
hilmiiiiii banguuuunnnn subuhh!!!
(ini paling ketegaqqqqqq!)
hanifffff bangunnnnnnn subuh!!!
(ini man2 kot)
ilahhhhh bangunnn subuh!!!!
(ini pun same ketegaqqq jugak. tp bgun lmbap2)
ajam banguuuunnnnn subuh!!
(ini terus bangun. solat. ngadap laptop)
jiha banguunnnnn subuh!!
(paling liat.nk kene cium2 dlu. baru nak bangun. jeles akuh. aku tak kene cium pun!)
tapi itu membuatkan kite lagiiiiiii..sayang kat mak.. sayaaaannng mak. sayang kat awak jugak. eh! tetibe. hahahahhahah

ayah pulak.. lain. die cool je. tiap kali die pegi surau. capai kopiah and kunci moto. sambil tu die cakap... emy.. anep... ajam... pegi surau. setiap kali. 5 waktu solat. tak penah tak sebut. kalau emy takde. anep.. ajam.. pegi surau..kalau anep takde. ajam... pegi surau.. macam tulah 5kali sehari
yang lawak nye. bende tu dah selalu. so kiteorg labelkan itu PASSWORD AYAH NAK PEGI SURAU... siap boleh ikot diam2 lagi.. hihi  sayaaaannnggg kat ayah jugak. heee

POWER



pagi yang awesome!

selamat pagi! haha. tade kelas ade mase nak membebel. pagi2 da terase awesome. macam biase, got mornig wish from him. everyday tuuuu.. kalau da lepas2 ni xtaw la everyday ke tak. ke da bosan??  ahaks! hahahha.

pagi2 dapat call dari kilangkelapasawittrolak. waaa best gile. die nak bagi details milling process untuk my project. tapi tengah tggu email nye ni. risau... mane nii tade pun. button refresh f5, da banyak kali tekan da ni. huu risau... risau...

untuk hilangkan risau. jom wat bende best..pakai benda alah ni. .haha. aritu pau mak mase jalan2 soping ngn mak. ahaks. besh!. since my face kecik. so consume bnde ni sikit je. ini diperbuat daripada rumpai laut dalam. ramai org da jual bende ni. hani da rase jugak rumpai laut ni. bbluweeeekkk! taksodap.haha..die betindak macam collagen. tapi yang ni takde bahan kimia. totally nature!


minah ni macam letak 5packet.. pekat gile.haha


tapi yg hani pakai ni mask die je. bila da pakai. ohh sejuk je. best je. selepas 30min. nak cabut tu. erghh.. sakit...aritu first time pakai. noob sangat pegi letak kat semua muka. bawah mate sekalik. itu paling pedih time nak peel benda alah ni. sekarang da pandai da. hahahhaha.

bende ni bagus. sebab blackhead and whitehead anda tertanggal. gigi tak tertanggal lah kalau kau letak bende alah ni.ahak! liang pori2 muke anda jadi kecik. sel2 kulit mati anda pun ikut tertanggal jugak. minyak berlebihan terkawal serta menghalusmuluskan kulit anda. jommm pakai jom.  awe  nak jadi putih?? pun bolehh pakai jugak. hakhakhakhak.....sementara nak tggu 30min tu. boleh la buat kerja lain seperti bace buku. haha. tetibe rajin la pulak.





flowers in the attic. best buku ni. bile bace buku ni kite imagine kite yg jadi main actor dalam buku tu. best gile! buku ni ade lagi 2biji. sambungan die..nak beli. tapi tak bekesempatan pulak. nnti nak beli sekaligus lah! tahun depan kalau kerajaan mng dapatlah voucher buku lagi. bole beli buku best2! hakhakhak...itu punn kalau menanglah. skng tgh kumpul buku fixi. best gile jalan cerita die. lain dari lain. asek2 bace novel cinta buat apeeeee.. 



licik and mangsa belum bace lagi.. abeskan bace satu2. buku melayu senang nak abeskan..hee