November 15, 2013

November

Assalamualaikum dan selamat pagi!
huiii.. lame betul tak update blog.
nak dekat sebulan lebih..huu

2nd October start keje as sales assistant kat 7e
tak pernah keje dalam seumur hidup
this is my first time. huhu.

Not bad la kerja kat sini.
customer service,so kene adap
bermacam ragam jenis orang.

ape yang dapat belajar dari kerja kat sini

-respect people if u want people to respect u
-jadi org yang paling jujur dalam dunia, tak semestinye org jujur ngn kite balik
-know how to handle problem
-relax and chill when solve the problem especially with dumb customer
-most customer think they are always right, but actually they are not

.................

i got interview as QA engineer at asahi kosei
pagi pukul 11pagi, attended the interview
petang pukul 530petang dapat call from HR
alhamdullillah. teramat amat bersyukur pada ilahi
start kerja selasa. 
semoga urusan ku di permudahkan. aminnn

..................

18 November  2013 is my convocation day
he cannot come to my special day. uhukk
but he will cover with the surprise. 
i hope i will be super shock with his surprise. haha

...............

September 21, 2013

hangat malam ini terase...

GALA DINNER ARC & ALUMNI






Add caption

WE VOTE FOR YAYE

HAHAHAHAHA :D

Mount Benum

Mount Benum ni pun rasenye dah plan dari tahun lepas
lepas rinjani terus ke benum.raub.pahang
suffer weehhhhhhhhhh!
15jam setengah perjalanan nye
macam biasa betolak jumaat malam
sampai sabtu.. hari sabtu kiteorg rilek
rilek sampai taktau nak buat ape sampai
campsite bersih dan semua kayu abis dikutip
untuk buat unggun api
sebab plan nak suffer hari ahad je.
bermula 8pagi trekking hingga ke 1130malam
cadangnye kami di dewan persidangan hanya mahu sampai di kem bulat je
malas nak naik puncak. bile semua org setuju
tiba tiba pokce membakar line utk teruskan perjuangan ke puncak
maka teruskan la ke puncak dan tahniah kepada para graduan G7-11
ape yang best kat benum ni. air tejun die best gile and cantik.
tapi nak naik puncak mmg suffer
jauh da berbukit bukit. ade 18 bukit rasenye

dewan persidangan kami sebelum pokce sampai :D

the peak of Mount Benum


para graduan yang powergh~

Mount Batur

pada hari kedua di bali. kami bercadang untuk ke gunung batur.
2 jam perjalanan dari bali. sepatutnye gerak 2 pagi sampai sane sempat tgk
sunrise kat puncak. tapi apekan daya kami semua ade masalah disiplin
makanya tak sempat nak naik puncak tgk sunrise

paling tak bole blah. nak naik kene baya rp 350,000
perghhh tak masuk akal. so dorang taknak bawak kite org naik atas
apedehal.kiterog rilek je bole naik sndiri. then die kurg kan harga
sampai rp 150,000. maka naiklah kami dgn 3 guiders

smpai puncak mmg tak sunrise lah. rilek jelah.tapi view tetap superb.
amek2 gamba kt puncak terus turun.
ape menarik kat mount batur ni. sunrise. tp kami terlepas
lepastu die ade gua. gua tu utk org2 kat sane semayang
pastu ade spa.. haha. kau bole buat wasap muka kat sane secare free
kompem semua kotoran debu yang ade kat muka ko hilang.haha

mount batur view from bottom

view from top. tgk awan ni macam rase nak berenang2 sbb die macam kapas lembut.hiho




okay ni bole jadi kad kawen. tp nnti guests mesti buang kad nye. bile da lepas tarikh. okay cancel!

budak demam. rilek je pakai selipar

maase kene amek ni kene marah ngn guider sbb takut jatuh. haha

ni la spa free. sape nak bole datang cni

Bali

after suffer kat gunung rinjani. kite have fun kat bali pulak.
okay this is my first time went to bali
ape bola cakap pasal bali is pantai die best!
surfing memang best wa cakap lu. hihi
padahal baru belaja paddle and popup atas board.
bali macam kl jugak. serabut. ramai org...
kurang makanan halal.
tempat nak shopping pun okay. kene pandai bargain lah
and cari tempat yang murah.
kebanyakan harga kat bali semua macam nak same ngn malaysia
so sape sape nak honeymoon or nak cari ketenangan toksah la ke bali.
tapi if u find bali is the best place to honeymoon or whatsoever
sukati engko lerr..haha



gamba ni terlalu awesome hingga jadi profile picture dekat semua tempat. hihi

gegirl yg powerrrgh

me and him

i can catch u dear sun.
best!


Mount Rinjani conquered

setelah setahun peracangan kami. maka berlepas lah kami ke Lombok pada 4/9/2013
belum sampai ke lombok lagi. perkara lawak dah jadi.. kakecah punye beg hiking kene rompak
akibat kecuaian sendiri. dengan batuan dan semangat kerakanan, kami menyumbang segala keperluan hiking pada kakecah. huhu


lokasi lawak pertama terjadi

mcm power rangers



sampai lombok. pegi mentaram. 4jam perjalanan. lepak senaru. bersiap untuk ke rinjani. 3malam bermalam kat hutan. 9 jam ke basecamp. perghhh.. perghh.. die punye canak takpayah cerita la. sampai kite terdengar porter pun mencarut-carut. porter kat sini power power. tgk badan pun dah tau betapa gigih nye mereka membawa segala keperluan para pendaki.

sampai basecamp jam 8 malam. pakai jacket. masuk kemah. tidoq. sejuk die sampai ke tulang sumsum. ini kali pertama tido dengan keringat yang tak kering lagi dan dengan baju trekking.
bertolak ke puncak pada pukul 2pagi sampai puncak rinjani 830 pagi. sepanjang perjalanan suffer. dengan kondisi perut aku yang macam nak terberak aje. langsung mengelepet badan jatuh ke batu batu. haha

the beautiful that u cannot describe unless subhanallah


puas hati gile!


bawa cinta hingga ke puncak. perghhhh! ayat diee.haha

okay. ingat same kaler betol2.. tapi kite punye lg bright

kami terus turun ke danau segera anak. campsite tepi tasik. berjimba bersama rakan dan taulan. da terus ke post 2.. cadang nye bermalam di post 3. tapi malang nye bila sampai di post 3 rakan dan taulan tiada. kami menjadi cuak. diam seribu bahasa. lari anak seperti dikejar anjing yang menyalak. perasaan ku bercampur baur. fikiran melayang ke arah negatif yang sadis. akhirnye jumpe mereka di post2. lega. alhamdullillah.

R.I.N.J.A.N.I




kesokan hari terus ke tempat penginapan kami. maka tamatlah perjalanan kami. Rinjani Sukses!

RINJANI SUKSES

July 26, 2013

July 25, 2013

Mount Rinjani coming soon


hahahah eksaited nak pegi rinjani.
kene kerja cepat2. supayaade duit sendiri.
so boleh pg kemane2 kite suke. mihmihmih
ayah da pegi rinjani.. awesome!
here the pictures. nak bebel banyak2 pun
belum pegi lagi kan. haha



mount rinjani conqured


hahaha. ayah kite comel. :)

iftar arc&lp

our big family. love them.
semua gamba curi.mihmihmih
makanan best. kambing macam over cooked
tapi sedap je. takleh nak makan banyak. cepat noo abes. huhu

one happy family again! :D

sebok la abg razmy..spoil spoil. haha

<3


Demam

Portdickson triathlon
7Julai event pd tri
tido apartment. ade org sponsor.haha.best!
pg event ni. duit kua skit je.haha
untungla kau limah...~

join event ni konon2 nak jadi pom2 girl
tapi tergendala segalanye.sebab demam punye pasal
dak hani ni jarang demam.sekali da demam
die punye badan rase berat macam sauh kapal.
okay. over tauuu. haha

malam tak bole nak tido. gegirl tido dalam bilik aircond
sejuk die macam nak gile. badan sakit2 semua tak kenalah
tido asek beralih tempat je. sampai la ke lantai.

mule2 hati da gembira. sbb dahla bilik beso.
toilet die pulak ade bath tub. bole mandi buih2
sekali kene demam. satu hape pun takleh nak buat
tido je yang larat. ubat da telan da.. tapi tak kebah2

huuu.. malam tu pk mesti takleh nak tengok die swim bike run.
tapi pagi tu kuatkan diri. mandi basuh kepala terase segar skek
bile kat event keje aku. bentang banner duduk. itu je aku mampu
haha. last kali lepak kat tgh2 padang hijau.
macam berkelah kat luar negara.tggu semua org abis race
macam biasa tido. haha. ini kisah sakit je manjang.
tade kaitan ngn pdtri langsung. bahahahahaha.

mood lari abis. badan panas. mate merah berair.
tapi yang best nye. all of them took care of me.
oh best nyeee~ tapi sakit tula yg tak best. hihi
malam semua org tgk cerekarama.
told them cerekarama best.. kan semua da layan.
best kaannn! hihihi. pengaruh rakan sebaya yang powergh~

tak larat


arcians

pompom girl sorang je yg belum berpunye lagi. heee

triathletes

one happy family! :D




Nabilah tunang 2

lepas da makan kenyang
terus pegi jalan ke kuala selangor
dekat bukit melawati.
huu. takpelah. ingat nak naik train sampai atas
tapi arif aslah kate kite jalan lagi bagus.
kire macam trekking for the beginner.haha
dorang dah mengah2. hihi. tapi hani power je.haha
perasan.heh

sampai atas lepak borak2 dgn monyet. tgk permandangan
rumah api takleh nak naik. bukak time weekdays kot.
hani sorang je gegirl.lain semua bodyguard.hehe
mala kiteorg makan kat tepi pantai. dekat jeram. best!
hani ingatkan balik uia terus. rupanya dorang nak lepak lagi
haha. so dorang je lepak.wa baring je dalam kereta. haha
penat. panas. pastu pakai baju putih tuu. huiii tak benapeh!

the guys

arif aslah. haa inilah tunang si nabilah. :)

name die hanis.. tapi lelaki. hikhik


kiteorg makan tepi pantai. semua makan macam naga. haha

kami yang cool