December 03, 2011

3.12.2011

cadang nye nak cari bahan2 untuk project yang melambak nih
tapi kalau da online, kerja tah kemane, ape pon tak jadi

tengok now da menaip blog pulak. buku letak tepi tepi je
selalu jugak bace2 blog org lain.paling suke blog model80an

suke sangat2 bile beliau cerita tentang life die yang busy as a mum
tak penah bosan bile buat kerja2 rumah. macam mane beliau tak bosan
buat kerja2 rumah ek. rumah die cantik sangat. mcm barbie doll house

tapi bile aku kat rumah, nak buat mcm beliau.tapi tak bole, jadi hangat2 tahi ayam
awal2 je buat. bile da last2 jadi malas. hmm. nak rajin buat kerja rumah.huu

tapi ...hmm. camane ni? masalhnye kan.rumah aku tak besa sgt.tp byk brg2
benda yg xpatot ade pon dok sebok2 dlm rumah tu.. cane tah ek nak kemas rumah tu

berfikir..........................................................

November 06, 2011

B L O G

blog ni tulis bile bosan and tengah rajin gile gile

September 20, 2011

NEW ME!


















IM JUST A SIMPLE GIRL ;)

malas

hahahaha. eh salam

ade banyak benda nak story

tapi malas nak taip2

ade orang nk tolong taipkan?

tapi tak besh la kan.

taip sendiri lagi besh!

tapi berkurun la nak tunggu rajin datang!

hahahaha

July 27, 2011

kenape?

kenapa lelaki nak perempuan yang vouge2 gitu?
kenape lelaki nak perempuan yang high standard?
kenape lelaki nak perempuan yang famous2 gitu?
kenape lelaki nak perempuan yang setiap hari kene style rambut?
kenape lelaki nak perempuan yang bermekap?
kenape lelaki nak perempuan yang sexy2?
kenape lelaki nak perempuan yang pakai high heel?
kenape lelaki nak perempuan yang kaye raye?
kenape lelaki nak perempuan yang ade kereta?
kenape lelaki nak perempuan yang ade macam2?

May 17, 2011

FARAH FAUZANA

HAHA INI FIRST TIME NAMPAK FARAH FAUZANA LIVE DALAM HIDUP AKU!

FARAH FAUZANA DIJEMPUT MENJADI MC DEKAT MAJLIS PERKAHWINAN SAUDARAKU!

FIRST TIME AKU AMBIL GAMBA CELEBRITY GUNA HANDPHONE AKU! HAHA

apesal kau teruja sangat?? padahal biasa je pon. hik2





farah fauzana berbaju kelabu sedang mengacarakan majlis perkahwinan.

groceries!

akusukashoppinggroceries!

tiap2 bulan famly aku akan spent money for groceries. it might be up to 500++. banyak kan? emm nak buat macam mane, famly besar kan.satu perangai aku yang sama dengan mak aku. nak taw ape benda??

aku suka beli barang banyak, then simpan and aku pikir kalau habis kita tak perlu pergi ke kedai for many times. sama jugak la macam mak aku. mak aku takdela cakap. tapi nanti kau tengokla simpanan die..

haa. lagi satu aku suka berangan aku da kawin nanti, mesti ade rumah baru kan, rumah baru pulak perlukan barang2, so barang2 pulak kena beli kan. haha aku suka nak pegi shopping barang2 dengan suami ku terchenta. haha. berangan kuat gilee..hee

haaaahhh besh gilaaa.....!




haa kau tengokkk..! die punya susu pekat ade banyak kot,siap kena tulis lama..baruu.. sebab mak aku prefer guna yang lama dulu baru guna yang baru dulu.. hee. macam kelaka pulak




haa ni milo dengan susu, budak2 kat rumah ni suka minum milo,yang susu tu pulak mak bagi kat budak2 kecik tuh.. bagi sehat sikit




haa ini pulak gula! lagi laa banyak, siap ade bekas die yang dilabel lagi, bagi menyenang kan gula itu digunakan mengikut turutan nya. haha

when WGM nanti takdela sebanyak ini ya kan.. ini 6bulan tidak mungkin habis lalu.. kalau duduk 2orang dalam satu rumah.

da habis! seronok menaip laju2! hehe ;)

angan angan indah

siapa tak pernah berangan?? mungkin itu mustahil. kita berangan mesti indah2 kan, tapi semua itu belum pasti dapat ke tak kan. emm. haaa.. aku banyak berangan. paling best sekali aku berangan nak decoration rumah yang macam ni. simple and nice just like me.. tapi semua ni perlukan duit. uwaaaa! mane nak cari duit?? so.. kena la kerja kuat dari sekarang untuk menikmati semua itu..

kat sini aku sematkan beberapa gamba yang menjadi ke
gemaranku, dan yang pasti aku mahu dong life ku begini..


lihat kitchen sahaja sudah nampak mewah kan. walaupun die kecik, tetap nampak mewah dan elegant gitu.. i want this kitchen in my future HOUSE!



oh iya.. aku suka bangat kalau dinding rumah ku diwarnakan dengan pelbagai warna. rumah ku lagi meriah gitu. setiap side aku mahu different of colour or it can be different tone of colour. tapi dipikir2kan balik, kok macam tadika ya rumah ku. emmm



ok.. this is living room which i do want so much! simple but nice.teratur.. not use carpet too much. cause carpet can keep dust yang begitu banyak. so tidak baik untuk pernafasan kan..kan.. so just a small carpet for a living room.




oh lihat deh! walaupun kamar nya kecik, tapi ia tetap nampak anggun kan,bedroom is the most sentimental place for me.. especially when WGM. haha.


sampai sini sahaja deh.. apesal aku tulis ala2 indon?? sebab roomate aku semua nya indon. so. aku asik sekali dengarin mereka ngobrol2. aku jadik suka dong.. kadang2 aku enggak paham sangat apa dorang omongin. but it was nice living with them! ;)

May 03, 2011

bengang!

aku memang bengang gile tahap gaban!
sakit hati aku!
hati aku sakit sangat-sangat!
aku bukan puppet kau!
benda remeh temeh bukan penghalang aku!
aku tahu ape yang aku buat!
aku sedar siape aku!
aku mengaku aku bukan la manusia seperti malaikat!
aku mengaku semua kesilapan masa silam aku!
aku tak takut kehilangan sesiapa,selagi aku didalam kebenaran!

nyah kau dari sini iblis yang durjana,lagi menyesatkan semua manusia!

April 28, 2011

jadual waktu cuti

asslamualaikum!

bila da cuti semester ni,memang best! sebab da tak payah nak fikir2 lagi pasal belajar2 da. tapi cukup la 3minggu cuti sem, pasal nya belum 2minggu aku suda terase bosannya. pasal mak aku tak kasi aku kerja! so aku kenala kerja kat dalam rumah je. kerja2 nya macam biasa lah yang bibik selalu buat tu.

pagi2 aku bangun solat subuh, mak aku punya suara sekali sebut je aku sudah terbangun! haih!, sudah solat agak2 da pukul 7pagi tu.. baru aku tidur balik.hee duduk rumah, tidur la paling wajib! agak2 pukul 9 aku sudah bangun. aku ni jenis tak boleh tido lame2. nanti sakit2 badan. dan memang aku pelik laa.. macam mane laa... ade orang tu tidur awal, tapi bangun da nak tengah hari da.

bangun2 je aku terus basuh kain. selalu orang basuh baju terus masuk dalam machine je kan, tanpa bilas2. tapi aku dengan mak aku lain sikit. kiteorang bilas dulu.. baru masuk dalam machine. takut2 ade yang kotor2 basuh sekali dengan kotor2 dalam machine basuh tuh..




sudah basuh baju semua, baru aku kemas rumah, aku ni jenis tak boleh umah sepah2. tapi budak2 kat dalam rumah ni bukan suka nak mengemas rumah, asal aku kemas dorang sepahkan balik. hadoiiii penat aku..



sudah lepas kemas, aku pon terdengar machine da bunyi ting tong! makneya da siap la kain si mesin tu basuh, aku pon pi la ambil bakul mau sidai kain. die punye kain ko tak payah kira laa.. memang banyak nak mamm.. 6orang duduk dalam rumah, then kanak2 yang suka2 dia ja nak tuka baju. mane tak banyak.

tapi aku paling tak suka, time lipat kain, kebas bontot den! lame beno nak melipat kain yang berbakul2. akhirnya, mak aku laa yang lipat, pasal basuh, sidai kain. aku takde hal! heee.


cantik pulak aku tengok gamba ni.. aku curik kat google je.. sume gambo pon aku curik je. satu je aku tak curik! iaitu lauk masakan akuh!

da lepas siap semua tu.. barula aku ambik apron. bajet chef kan. aku pon masak laa ape yang ada, kadang2 mak aku da keluarkan bahan2 letak dalam sinki. sebab aku kan bangun lewat. kang kalau aku kuarkan dari peti beku tu, tah bile tah die ayam tu nak abis beku. haha. hari tu aku ade masak ikan merah masak 3rase, dorang kata ok la jugak aku masak.

satu lagi lauk adalah sup ayam, sup ayam ni senang je. aku tak suka masak sebenarnya, tapi kadang2 naluri perempuan tu tersentuh, sampai bile aku tak suka masak kan?? kang siape pulak nak masak kan laki ko? bibik?? ohhhh!! tak nak akuh! aku kalau boleh taknak ade bibik dalam hidup aku! menyebok je!



nilaa lauk2 yang aku masak.. da lepas masak kan. aku bungkaang pi tido. penat pulak memasak


haa.. bile petang2 pulak aku suka tengok tv3. banyak betul cite2 best. macam ayer mata, marimar. spongebob pon aku tengok jugak. da tu aku jugak tolong mak aku buat tapai. mak aku jual tapai. tapi aku paling tak suka tapai. aku penah rase sekali ke dalam seumur hidup aku. tu pon secubit je. da lepas tu aku da tak makan da.

malam pulak aku ajar budak2 ni matapelajaran math. dorang ni lemah betul math. lagi2 si ilah dengan jihah. senang pun tak reti buat. ajam ok sikit. da tu tidoo..

haa tula kerja aku mase cuti sem. rase nak balik UIA macam tak sabar2 je. macam pelik je. kalau dulu kan. malas gilaaaaa nak balik UIA. aku anggap UIA tu macam penjara. tapi tak pon. aku je yang malas nak keluar. hik2

April 27, 2011

SHOPPING

SHOPPING! siape kate shopping ni tak best?? best ok! boleh beli ape2 yang kite nak, lagi2 kalau pegi dengan ayah mak. memang best la kan. tiaptiap bulan kiteorang akan pergi billion PKNS.

kiteorang da biasa sangat kat situ, tempat barang yang dalam list pun dah hafal dalam billion tuh, sebab tu kiteorang refuse untuk shopping kat tempat lain, aku ni amek la kesempatan ambil ape saje yang aku nak, pasal nanti da nak balik UIA.hihi

macam biasa total up above rm500++. memang la.. semua anak mak kuat makan! lagilagi yang jajan tuh. yang jajan tulaa paling cepat habis. paling koman 2hari lepas shoping jajan2 tu kompem2 habis da.

lepas da beli hanta barang kat dalam kereta dulu sebab nak pegi bahagian atas. aku nak beli pakaian dalam! haha. haa ni nak bagitau kat semua perempuan.rajin2 laa bertukar pakaian dalam anda, jangan pakai yang da lusuh2 tu, yang da koyak sana sini. lagi satu, perempuan ni banyak belanja yang bahagian luar je

bahagian dalam langsung xkesah,asyik2 nak beli yang murah2 je.kalau yang baju, seluar,tudung sume nak mahal2. tapi yang dalam nak beli yang murah2 je. jangan fikir macam tu,pasal kan benda yang kat dalam tula kite kena jaga die elok2.

mak aku memang dari dulu, tak kesah dengan perbelanjaan pakaian dalam ni. aku punye je satu da berharga RM27.90. kalau da mak aku punye mesti la lagi mahal, mane bole lawan toke maa. haha

dan memang dari dulu laa, aku memang maluuuuuu, nak beli sendiri. kalau nk beli je, aku ajak mak aku.haha. aku tak penah beli sendiri, mahupun dengan member2.
yang paling tak boleh blah nye.aku konon nak try la kan, baju dalam tu sesuai ngan aku ke x. dan2 tu pulak.. si amoi ni, die pergi pakai kan kat aku betol2! haha

aku mase tu macam rilek je kan. pasal aku ingat kat situ semua perempuan, buat ape nak malu dengan perempuan. mak dengan ilah da sebok cakap aku tak maluu.. haha. da tu, aku da kate ok, amoi tu pon cabut laa.. aku pon alih laa pandangan aku ke atas, pasal tadi aku sebok pandang bawah je.

tup2 je aku pandang atas, ade lak sekor mamat dok tecangakk hujung depan tu. dok sebelah kakak die kot,dok pandang side belah akuuuu!!! wahahahhaa aku suda maluu!!!!
bongek! aku pikir takde orang doh kat sane. haha. aku pun pe lagi, terus pusing belakang, jalan terus tak pandang2 belakang. haha



April 26, 2011

camping bersama family


haaa ni laaa tempat die.. kena cross jambatan yang panjang tu, jambatan tu bile kite jalan die enjut2.pastu bile da sampai kat tanah pon terase enjut2 jugak, haha


kanak2 tengah buat senaman pagi. bapak dorang suruh besenam sebab diorang da tak saba sangat nak pi mandi sungai. sebenarnye diorang ni da bising nak mandi sungai lepas subuh lagi. gile ke pe nak mandi gelap2 nih. hanyut kang parah yo..



tengok la tu jiha sorang2 je kat situ, jihah hantu durian, dok tunggu je pak lah tu bukak durian.hehe tiapp kali dorang bukak durian je kan, isi die memang kuning gileeee.. mmg sedap gile.. tapi dorang cakap ni tak sedap ni , pahit nii. hehe


2minggu lepas kot.kiteorang pergi berkelah dekat tepi sungai,tapi malangnya aku xleh nak berenang-renang sesuke hati,pasai ak tgh off month! tak boleh nak kate apelah kan.kang xpasal2 air sungaii dok jernih,tiba2 jadi merah pulak kan.heee. takpe2 keja aku membakar ayam dan sate! ayah beli sate mentah 200 cucuk! banyak gile! yela.. 4keluarga yang join camping ni.. tok 2hari satu malam. rase2 ckup x ? alhamdulillah cukup je sume. abes licin budak2 ni makan

lagi satu tempat ni banyak pokok durian,empunya dusun kate kalau jatuh tu, silalah makan, jangan segan2! ape lagi kitorang ni da la kebuloq durian, najihah pulak hantu durian. lagi2 durian free, sape xnak??! memang rugilaaaaaa. hahaha



nilaa kemah kiteorang 1kemah 1famly, kalo anak ramai tu dorang tido kat dalam dewan. kemah kiteorang yang belah kanan tepi sekali,muat la jugak tok 6orang,naseb baik budak anep tak ikot, kalau ikot,mesti tak muat.. malam tu... ajam die buat hal, die pegi pee mase tidooooo.. mmg geram laaa kan, 1kemah da berbau.. naseb baik laa tiap2 jam aku asek terbangunn je. pasal tak selesa betul. raba2 basah! haii geram laa.. yang lagi geram nye kan, memang tabiat si ajam nii.. kalau die pee mase tido. die tak mau mengaku yang die da pee.. haish!





lepas mandii nii.. nasib baek laa kat sane ade bilik air.. senang la sikit orang2 macam saye nii. ish2. da lepas tu,lepak2 kat dalam tent ni, buat laa aktiviti yang lasak sikit,hahaha. besh jugak tdo kat sini.

tapi yang malangnya, tanah yang kiteorang dirikan kemah ni macam landai sikit, so toto ni licin2, lame2 die akan ke bawah. da tu kepala kiteorang pulak xberalas, kena laa betulkan balik.

pape pon besh je pegi sini, yang tak besh nye aku takleh mandi dalam sungai.... hadoiiiyaiii! ;)

April 11, 2011

laki bini dan si kucing

good morning!

terkisah la satu pasangan yang sangat gilakan kucing.hee.pagi2 da membebel ye.almaklum lah,exam sudah habis.maka nya pelbagai aktiviti dapat dilakukan.haha.sape laki bini tuh? bukan aku okeh! hehe pasal aku geli same kucing.sebab kalau pegang die.nanti die gerak,2pastu rase tulang die gerak2.rock kan aku nih! hee

hari tu, tibe2 dapat msg dari lia "hani,cepat tolong teman aku!". aku pon ok je,siap2 teros pegi bilik lia ni,pastu tnye la kenapa kan. rupe2nye laki(bF) die jumpe kucing tengah jalan macam baru kena langgar dengan kereta kot,so die punye kesian tak berbelah bagi,lalu diambil nye kucing tuh!

dan tanpa segan silu die menelepon si bini die ni (lia a.k.a gF).haha.suruh amek kucing dan jaga kucing tu sampai die sembuh! haha. korang tengok laki bini ni,penuh dengan kasih sayang taw.hehe.dan2 tu jugak la,aku dengan lia pegi tempat yg telah dietetapkan,macam biasalah,dekat domino,pasal laki lia ni,keja kat situ.gaji bulan2 beratus2 mak! haa,bole la die belanje si bini die kan.hehe

bile da sampai kat sane,laki die suh aku pegang kucing ni. haa??!! eeh,aku tak boleh! haha pasal aku tatot! hehe.da tu die letak je kucing tu kat belakang sit kereta.muke kucing tu ade darah sikit,tapi laki die yang penyayang ni telah membersihkan kucing itu sedikit.

kucing ni garang,kalau lia nak amek die je,mesti die mendengus! ngokngek nye kucing,org nak tolong die,die marah2 pulak.mungkin kucing ni tak penah nampak org kot,pasal die kecik lagi,mesti die baru nampak dunia luar,die mendengus tu mcm nak protect diri dia lah kan.


inilah kucing nye,kecik je kan,konon2 die panjat tu,konon2 boleh kua dari kereta la ek?! ish2


suda lepas tu,lakibini ni pon jagelah si kucing ni,diberikan name,popo,tapi kadang2 ikot suke lidah ngn mulut je nak panggil die ape.haha.macam2 lah! lagi satu kucing ni nk mkn yg sedap2 je,seperti ayam goreng! matilah lia kan kalo hari2 nk beli aym goreng2 semate2 untuk si kucing yang tak reti bahasa melayu.,kadang2 aku dgn lia pegi joging bawak popo sekali,lepas tu letak die kat rumput2,kat tanah2.lia kate bia die taw,mane satu,so nanti bile die da besa,die taw nak berry kat mane.hihih

aku teringin sangat nak lia mandikan die,hehe.tapi laki lia kate,die kecik lagi,tak payah mandikan die.hehe aku pedulik ape.suruh jugak lia mandikan popo.sebab die da busuk nak aposh! kiteorg mandikan die dalam bowl food lia.haha.tragis betol!.kiteorg mandikan popo,gune air panas,aku amik air panas kat water cooler then campo sikit ngn air sejuk.macam mandikan baby pulak.hehe.




haha,ni la popo didalam bowl food lia.tu sabun yg lia gunekan,igtkan lia nak gune sabun push2 tula,lagi wangi





kucing tu diam aje.ish2,sekali rendam die dalam air tu,abe keruh air tuh! euuuuuuwwww! geli aku!.haha.siap ade bau minyak2 kereta kot.ish2.lia mandikan popo macam mandikan baby2.mule2 lia basahkan badan die,pastu baru kepala die,lia siap letak sabun! suda lepas mandi,lapkan popo,pastu bia die kering.lepas popo kering,lia letakkan die bedak.haha wangi!



hee. aku bg die minum susu,gulk!gulk!gulk!.nase baek tak tecekik!minum susu kena bukak kan die nye mulut,emm die xreti lg kot









las2,lakibini xmau da bela die,sebab susah nak jage die, nnti tbe2 teberak pulak kat bilik,satu keja lg nk besihkan,pastu kucing ni ngade2,makan nak memilih je,so,dorang putuskan untuk tinggalkan saje die cafe mane2,pasal ade banyak kucing2 kat uia ni terbiar,tapi bulu dorang cantik2,gemok2 lagi.pasal dorang berdikari.hehe

abes da,tata!

March 29, 2011

tak keruan

salam. bosan gile.emm, da la da lame tak balik rumah.lepas cny langsung tak balik rumah. tak nak balik sebab kadang2 sabtu ahad ade kelas,then nak wat keje sekola lagi,ade lagi satu sebab tapi taknak bgtaw. hee.sebab tu memang xmem benefitkan aku! penat je tunggu2.tapi habuk pon tak ade.emm tapi pikir2 balik, salah aku jugak. tapi takpe,sengsara hanya sementara.tengok2 la nanti2. now da biase,tade pe yang luar biase

exam week ni, aktiviti harian tak se active bile ade kelas.energy pon kurang digunakan.so selera makan berkurang,makan nasi sekali satu hari, malam2 da tak makan da.save jugak duit,tapi takot kesihatan tak stabil pulak.macam tak ade semangat pulak exam kali ni. kenape ye? mungkin da lame tak balik rumah.betul kot,sebab malam tadi call mak,meter semangat tu naek. tapi bile da abes tepon,meter semangat turun balik.emm

KERISAUAN TAHAP 8

kan betul pe kite fikir.benda yang kite expecting from the past,it really happen.emm.ape nak buat,just adap dengan cemerlang jela.cayok2! emm ape la penyelesaian terbaek eh?? kite nak jadi macam org tu,tapi care kite dengan die taksame,kite ade limit kite,emm,kalau la semua benda smoothly kan senang,tapi cabaran tak ade kat situ pulak.emm,otak ku kosong,perlukan entertainment ke?? perlu ade orang disisi ke?? tapi berdoa pada ALLAH,itu yang pasti.

ku pikir benda jadi semua dari keputusan awal kite, so kite tak bole salahkan orang laen. macam kalau kite mara dengan seseorang kerana die buat sesuatu,kite tak boleh mara dengan membabi buta,marah ade cara nya,tapi apekan daya,manusia kan lemah,senang digoda syaitan,jadi kite marah dengan teruknya,dari situ,kite sendiri yang membiarkan diri kite digoda untuk melepaskan marah dengan cara yang tidak sepatutnya.sebab tu kite kena saba,tapi manusia kan ade limit tersendiri,macam mane nak kawal? emm sebab tu laa ade kalimah2 yang menghalang kite dari marah2 dengan teruk2,sekaligus menyahkan syaitan.

pe ubat nye??


March 24, 2011

bila makan perut buncit

yuhuuuuuu! salam! ohwaaaaa.da lame tak membebel.oh tidak.perut buncit?? lepas makan je perut ku membuncit. bila food da digest.die kembali kepada bentuk yang asal.tapi pape pon kena jaga makanan yang kite amek. jangan maen sebat je. pe nak makan.makan. tapi kekadang bole je buat.sebab da lapa sangat.heee

joging 3kali seminggu pun da cukup tok kite amalkan cara hidup yang sihat. mungkin kite xnampak effect pada masa awal.tapi nanti bila usia kita da meningkat,mase tula banyak penyakit yang datang.lepas satu,satu die datang.so dari awal kena la mencegah. hehe. soooo kite jogingggg!


oh risaw sangat2 kalau perut ku membesar. oh tidaaaak.no.no.no




da lepas joging jgn lupe strech2 kan diri anda. untuk kelegaan pernafasan.hik2




lepas tu boleh laa buat aktiviti2 lasak. hehe. yelah ko! haha


oklah da abes. bye

February 03, 2011

running man

waaaa sumpah cerita ni besh sangat! kalau laa ade kat malaysia kan besh...
cerita ni dari korea. kalau korea kan semua comel2! hehe laki pon boleh jadi comel.haha.
running man ni variety show kat korea. ahli2 die semua permanent,but certain day dorang invite guest,artis2 jugak.ah seronok nye.tengok cite
ni banyak kali pon xpe.haha



haaa ni kim jong kook oppa~! he is a singer.body nak mantap je.tapi bile tengok die lari nak keja diorang takot gile! banyak gelaran die dapat dalam running man nih.
sparta koook! commander! bile die orang sebut name gelaran ni, bunyi mcm hulk pon ade.


haa ni laa ji hyo! die cam comel jugak tapi die xchildish sgt.haha.besh je kan.hehe.die rilek je maen keja2.xkesah da ngn image die.haha besh2.rase nak jadi artis plak.haha.aku banyak terpengaruh~!haha




haaa ni pon die running man! ni artis yang permanent.tapi tu lizzy kejap ade kejap xde.hehe.
waa besh2! nk join jugak! haa dari,dari sebelah kiri name die gwang soo die ni mcm blur je,tapi kelak suke kenakan org lain.hehe. beside gwang soo oppa, jae suk oppa,joong ki oppa,suk jin oppa,jong kook oppa,kat bwh pulak ji hyo unni,gary oppa,lizzy unni,las sekali haha oppa.lupe la surname dorang. sbb dorang asek panggil camtu je without surname.hehe



gamba ni plak salah satu game yang diorang maen.name game die 1:7. game ni maen die macam ni,mase ni joong ki yang kena tipu.dieorang tengah maen speedy quiz.sape jawab cepat die menang and tinggal yang belum jawab je.siape yang last die xdapat running ball.so diorang yang laen da dapat soalan quiz 1jam before game start.diorang plan nak kenakan joong ki sebab joong ki paling pandai antara diorang semua.so diorang hafal semua soalan n jawapan.kelaka gile



diorang ni semua kelaka gile! jae suk oppa ni mmg comedian,so ape die buat semua kelaka! haha.sebelah die pulak gwang soo oppa,die suke kenakan orang,suke2 die je cerita benda xbetul hehe sumpah kelaka,jong kook oppa plak mcm commander org bwh die pulak haha oppa ngn gary oppa.kelaka gile bile diorang kena marah dgn jong kook oppa.haha oppa ni plak suke berangan sorang2, die berlakon la. kelaka gile.gary oppa plak suke ji hyo unni diorang couple on monday.hehe

haiisshh! besh cerita ni. nk join!! nak2!!

haa kan da join da tuh. hahaha

January 20, 2011

sakit

Lame gile kite tak online sebab broadband(bb) ku da diberi kepada adik ku. Kiteorang gilir2 guna bb tuh.padahal ayah beli untuk ku.uwaaaa! eh now entry pasal sakit laa.

Alhamdullillah,syukur kepada tuhan yang aku ni susah dapat sakit seperti demam,selesema,batuk dan lain2. So dalam setahun lebih kurang satu or dua kali je aku dapat sakit. Memang syukur gila. Aku memang liat makan ubat, pasal ku taknak badan ku depends on drug, even die boleh pulihkan badan kite seperti sedia kala.

Lagi satu memang ku liat nak pegi klinik, adek ku kena tarik kaki ku yang terlantar atas katil tu, baru la ku pegi, tu pon kite suh mak kite teman kan. Haha. Ade satu hari tu aku sakit perut gile2 sampai nak bangun pon tak larat. Pasal aku tengah cuti. Tapi asal aku cuti tiap bulan je mesti sakit tu datang and sakit die memang sakit nak aposh k! So nak taknak kena jugak pegi klinik. Tapi now da tak sakit da. Yay! J

Sampai je klinik macam biasala aku kena fill up semua ape tah, aku pon tulis2 dapat nombor, tunggu nurse panggil masuk dalam je. Masuk dalam bilik doktor pon kite suh mak kite masuk sekali.haha. pastu terjadila perbualan seperti ini.

Doc : sakit ape?

Hani : kite sakit perut la doktor. Sakit perut dekat sebelah kiri.tapi kat belakang pinggang pon sakit jugak. Tapi sebelah kiri je.

Mak kite da tergelak2 sikit da,nurse pon same,doktor tu pon da nampak gigi die senyum2.

Doc : ade jatuh ke?

Hani : takdela. Kite cuti.tapi part (sambil tunjuk tempat sakit) ni sakit gile. Tapi kite taknak makan ubat tiap2 bulan doctor

Mak, nurse ngan doc tu da tergelak besar. Aku pon senyum jela.dalam hati cakap. Haih aku sakit gelak2 pulak.

Doc : nak injection ke?

kite paling muke kat mak kite sambil cakap nak ke mak?? Haha

sambil tersenyum luas, terus doctor cakap saya bagi ubat pil dulu. Awak makan dulu, kalau sakit lagi lepas makan ubat tu. Datang klinik balik.Aku pon ikot je. Da lepas tu ku kua dari bilik tu, tengok mak kite tengah cakap2 dengan doktor tu.

Lepas da balik tu, mak kite cakap doktor tu tak pernah pon gelak macam tuh. Ko cakap pape je doktor tu mesti gelak.pasal doktor tu payah nak gelak, sebab die jenis serius orang nya.hehe. patot la kan mak aku gelak beriye2. Esh2. Doktor tu da memang kenal semua family ku, cume die tak pernah nampak diri ni. Pasal ku kan belajar kat LONDON. So susah sikit la nak balik rumah selalu. Haha

Emm dari semalam hidung aku sumbat, sakit tekak, nak bernafas pon susah.panasnye kejap datang kejap tak. Aku dilanda demam pada jam ini. Srooot2 bunyi nya

January 01, 2011

oh!


oh! oh! oh! uwaaaa ku nak membebel kat sape laagi ni?? kat blog pon jadilaa.tapi bebel2 kat blog pon bukan dapat ape2 pon.emm.tapi takpelaa biau je la nak membebel jugak!
apesal laa ku ingat2 lagi? benda tu kann da lame2? tak payah laa dok pikir2 lagi.tapi die asek nak tengok je nak wat cane?? uwaaa


oh jacob!! kalau aku jadik laki ku nak badan macam die.hensem gile kan. mesti ramai je girls nak kat ku. hahah tak payah nak susah2 cari sendiri.tinggal mak ku nak pilih mane die suke je.hahahah.tapi jadik laki ni macam senang je.tak payah nak pikir satu benda tu dalam2 macam dak2 girls.fuhhh. eh2 tak boleh2 cakap macam ni. ohh!! oh!! oh!! ku berangan da lebih nii. suppose bersyukur ape yang ade rite now! esh2 astaghfirullah!


oh jacob! haha. da tuh muke die macam dak skola rendah aku. da la ku macam ade minat sama itu budaks! haha ku takmalu!. suke diam2 jela.lgpon benda da lame kot. haha


oh tuhaaann! please dong.kasik hilang ini memories!. ku ni pelik sikit orang nye.lagi dibenci sesuatu benda tu,lagi nak tengok sesuatu tu.kalau delete ke ape, nanti diri ini jadi macam memberontak gitu. elok2 benda tu da delete.esok2 nanti aku cari bagai nak mati.poor myself.so bile benci nak mati aku tatap sampai laa aku jadi serik,sampai benda tu da jadi biasa.then baru laa aku delete.tadela aku cari2 nanti.


as a result memang bagus! pasal aku penah tak suke satu worang tu.tapi tak baek ye kawan2 benci2 sesame sendiri.sebab tu laa ku jadi macam ni,benci tapi suke.emm bukan suka tapi macam tak suke.haaiihh da macam keling kau cakap da.haa..pastu aku tatap laa orang tuh sekian lame nye,tahu perkembangan orang tu macam mane.lame2 aku jadi macam ok2 je.hehehe.



emm. ku dengan girlfriends bole je layan.wahai girls kau mengada2 la macam mane pon aku bole tahan.ku layan kau sampai lebam.hahah sound les plak kan. hehe bukanlaa.itu shows that i'm caring kat girls laa. kalau laki,tengok jugak orangnye camane.kalau perangai macam hampeh.ko taw laa camane ku nak handle kan.hee kalau mulut da same macam kaki.ku pon bole sound ko kasi direct2 sampai hati kau lubang.kan ade pepatah cakap lidah lagi tajam dari pedang.sebab tu laa kite kena jaga pertuturan kite dengan orang sekeliling. tapi kalau yang mencarut-marut tu bukan laa my style.lagi pon tak bagus untuk diri sendiri.


pe lagi ku nak bebel? emm da takde kot.pasal hati da lapang sikit.hehe. ku ni kejap je bad mood.so sape laa yang bakal mendampingi ku sepanjang hayat ku. hidup kau memang senang la der! haha .ops terlebih pulak kan! chill~